[Home]  -  [Foto's]  -  [Route]

Fam. Lubberink
Heerenweg 43a
7955 PC IJhorst
0522 44 03 39
info@deinmenning.nl

Vakantieboerderij ‘ De Inmenning” stamt uit 1924 en is een familiebezit. Door familie van Bezoen is de eerste steen gelegd en de dochter van familie Bezoen is getrouwd met Geert Lubberink. 

‘De Inmenning’ is de originele naam voor de deuren tegenoverde bedstee. Deze ingang is zo groot gebouwd zodat men vroegerer met paard en wagen in kon om het hooi op de zolder te plaatsen.De achterste buitenmuur is iets meer naar binnen gebouwd dan de voorste buitenmuur. Zo kon men de draai met de wagen gemakkelijker maken. Daar heeft deze ingang en ook de boerderij haar naam aan te danken. 

Omdat de Inmenning een beeldbepalend pand is, proberen wij de buitenkant van het huis en de inrichting van de tuin in de oude stijl te handhaven. Ook binnen is zoveel mogelijk rekening gehouden met “ hoe het vroeger was”. Zo zijn de ‘gebinten’ (de balken in de woonkamer) en de ‘ koestal-raampjes’ nog originele onderdelen.

‘De Inmenning’ biedt plaats aan 12 personen en heeft de volgende indeling; op de begane grond een ontvangsthal met toilet, 2 slaapkamers, een bedstee, een badkamer met toilet, bad en douche, een ruime woonkamer met open haard, een woonkeuken voorzien van alle luxe inbouwapparatuur en een bijkeuken met wasmachine en droger. 

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. ‘ De Inmenning beschikt over haar eigen oprit, parkeerplaats en tuin.